Communicatie kan een rol spelen bij het succesvol implementeren van een organisatieverbetering, verandering of vernieuwing maar ook bij het intern waarmaken maken wat je extern belooft. Door betere interne communicatie kunnen faalkosten verminderd worden, het ziekteverzuim verlaagd worden en de productiviteit van uw medewerkers verhoogd worden.

PieC helpt uw interne communicatie zo te structureren en te organiseren dat het bijdraagt aan uw organisatiedoelstellingen, de productiviteit en de effectiviteit van de organisatie. Afhankelijk van het vraagstuk kijkt Piec hoe interne communicatie kan bijdragen.

Wat zijn vraagstukken die met interne communicatie aangepakt kunnen worden?

Interne Communicatievraagstukken houden meestal verband met identificatie, imago, het verbinden en motiveren van medewerkers én het richten van de organisatie. Maar ook het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie van de organisatie door bijvoorbeeld het verbeteren van kennismanagement en het faciliteren van werkprocessen, zijn onderdeel van interne communicatie.

If you don’t live it, it won’t come out of your horn” – Charlie Parker.

Denk bijvoorbeeld aan

Informatie stromen en de communicatie architectuur
Need to know, want to know, nice to know

  • Werkprocessen faciliteren: weet iedereen wat hij/zij moet doen en volgens welke procedures?
  • Wordt relevante kennis onderling gedeeld en vernieuwd?
  • Weten uw medewerkers wat de organisatie (het bestuur) nastreeft? En hoe zit dat met de resultaten etc.

Internal branding

  • Sfeer en cultuur: Medewerkers motiveren en (ver)binden door communicatie, de interne betrokkenheid versterken.
  • Uw organisatie richten en de identificatie versterken, het (gewenste) merk intern laden en laten leven.
  • Doordat de medewerkers snappen wat het hart van de organisatie is en zich ernaar gedragen, kan de klantbeleving versterkt worden.

Gedragsveranderingen

  • Processen en structuren kunnen aangepast worden maar de gedragsverandering van uw medewerker bepaalt de feitelijke verandering. Hoe sneller, hoe beter het is voor de productiviteit.

 

Contact

Ziet u ook een uitdaging binnen uw organisatie op het gebied van uw interne communicatie structuur? Neem voor een oriënterend gesprek contact op met PieC. 0620919174 / marieke@piec-communicatie.nl.